HockeyNews
PLUS

Sjukdomsläget håller i sig i Frölunda – målvakten klev förmiddagens värmning

(27171) Burström Andrén
Henrik Sjöberg / Bildbyrån

Publicerad: 23 mars 2023

FacebookXWhatsApp

GÖTEBORG. Frölunda dras med sjukdomar i laget.
Bara några minuter innan förmiddagens morgonvärmning skulle dra igång tvingades Frederik Dichow kliva av med sjukdomssymptom och enligt uppgifter är Jere Innala fortfarande inte hundra procent.
– I dom här tiderna kan det svänga snabbt åt alla håll. Jag har ingen info att ge exakt här och nu, säger assisterande tränaren Anders Burström till HockeyNews.se.

Frölunda och Färjestad tvingades att klara sig utan viktiga pjäser i den tredje SM-kvartsfinalen för två dagar sedan i Karlstad.

Theodor Lennström och Jere Innala kom aldrig till spel.

I Frölundas fall så handlar det om sjukdomar i laget och man ser inte ut att ha blivit kvitt problemen.

Bara några minuter innan förmiddagens lättare träning på is skulle dra igång så tvingades den danske burväktaren Frederik Dichow att kliva av och enligt uppgifter till HockeyNews.se så hade han sjukdomssymptom – även Jere Innala går en kamp mot klockan och enligt uppgifter var han inte på plats i Scandinavium under förmiddagen.

– Vi har lite samling nu, då kommer vi ha en total genomgång hur det ser ut. I dom här tiderna kan det svänga snabbt åt alla håll både med skador och sjukdomar så jag har ingen info att ge exakt här och nu hur det ser ut, säger assisterande tränaren Anders Burström till HockeyNews.se.

Det återstår att se vilka som kommer till spel i kväll eller inte men Frölundas tredjemålvakt Viggo Andrén fanns med på isen och kan nu bli aktuell som backup till Lars Johansson i kvällens match.

Johansson som själv var ur spel i den första SM-kvartsfinalen då han ersattes av Dichow.

Bortsett från en del frågetecken i laguppställningen så förbereder sig Frölunda för en viktig match hemma i Scandinavium ikväll.

– Tittar man på match tre så börjar vi väldigt bra. Hittar ett bra presspel och får Färjestad att bli ganska kastande med puck. Sen tycker jag vi blir alldeles för passiva och spelar inte på det modet som vi behöver där ute. Framför allt förlorar vi alldeles för mycket närkamper. Det är slutspelshockey och vi vet vad vi ska göra, vi vet Färjestads svagheter. Samtidigt är det en kampsport och du måste vinna alla dueller där ute för att skapa momentum, säger Burström.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!